Blog

FoodWIN is happy to announce a born communicator will join the team!

FoodWIN werft  een enthousiast en toegewijd teamlid ter ondersteuning van de algemene communicatie en het project management van het project Zero Food Waste Vlaanderen in hun kantoren in Greenbizz, Brussel, start ASAP.

FoodWIN is het Europese Food Waste Innovation Netwerk. Enerzijds is FoodWIN een netwerk van innovatoren en ondernemers rond voedselverspilling. Anderzijds ondersteunt het Europese steden in hun strategie om voedselverspilling te reduceren. De doelstelling is een Zero Food Waste Europa. Ze versterken stedelijke voedselsystemen in hun strijd tegen voedselverspilling door concrete acties in samenwerking met ons netwerk.

Het nieuw teamlid is verantwoordelijk voor marketing en communicatie en ontwikkelt en implementeert de communicatiestrategie. Daarnaast zal deze persoon het project Zero Food Waste Flanders ondersteunen. Dit is een meerjarig project met als doelstelling voedselverlies in Vlaanderen te verminderen. Binnen dit project worden verschillende innovatietrajecten georganiseerd waar de relevante actoren uit de voedselketen en innovators uit ons netwerk samengebracht worden om bestaande projecten te versterken of nieuwe oplossingen uit te werken.

Als werknemer van FoodWIN kom je terecht in een jong en dynamisch team dat gemotiveerd is voedselverspilling te verminderen. Impact en teamsfeer is wat hen drijft. FoodWIN is een jonge organisatie met een startup en can-do mentaliteit.

Taken:

 • Implementatie en optimalisatie van huidige marketing en communicatiestrategie
 • Beheer sociale media en andere externe communicatiekanalen
 • Projectmanagement binnen Zero Food Waste Flanders
 • Plannen en uitwerken van evenementen zoals de Food Waste Awards
 • Ondersteunen bij business development naar steden en lokale overheden

Profiel:

 • Je ben van nature gepassioneerd door communicatie, met ervaring en/of een studie in communicatie. Je schrijft snel en duidelijk wervende teksten. Je bent het gewoon van te communiceren op Twitter, LinkedIn en Facebook. Ervaring met de pers en PR is een plus.
 • Vlot in Nederlands, Engels en met voorkeur ook Frans, zowel schrijven als spreken
 • Gestructureerd, autonoom en projectmanager
 • Geïnteresseerd in voedselverspilling, duurzame voeding en/of sociaal ondernemen
 • Werken in een startup omgeving spreekt je aan. Je bent een teamspeler en vindt het niet erg om op flexibele tijdstippen te werken.
 • Je bent betrokken in de algemene werking van FoodWIN, helpt bij andere projecten indien nodig en denkt mee over de algemene werking van FoodWIN.

Wat we jou bieden

 • Een fantastisch team en dito sfeer.
 • Een contract 80-100% VTE van 6 maanden, start ASAP. Indien de situatie het toelaat wil FoodWIN graag met jou verder en wil jij graag verder met FoodWIN.
 • De mogelijkheid samen een groeiende sociale onderneming verder uit te bouwen.
 • Een cursus dumpster diven.

Stuur je motivatiebrief en je CV (Engels of Nederlands) naar ten laatste op vrijdag 6 oktober. Indien je wordt geselecteerd word je ten laatste op vrijdag 13 oktober uitgenodigd voor een gesprek.